Menu Menu Menu

Maak (online) afspraak

Trimmen van katten en konijnen.

Katten
Een kat heeft ongeveer 40 miljoen haren. Regelmatig laten de oude haren los en blijven tussen de vaste nieuwe haren zitten. De kat slikt tijdens het wassen deze oude haren in. De haren worden niet verteerd en van tijd tot tijd zal de kat een bal met haren uitbraken, de bekende haarbal. Het kan ook gebeuren dat de haren in de darm terechtkomen  en hier voor verstoppingen zorgen met alle gevolgen van dien.
Tijdens de ruiperiode verliest de kat ineens erg veel haren, hier kunnen ze vaak niet tegen opwassen, er blijven dan teveel losse haren achter in de vacht. Deze losse haren draaien in elkaar en er ontstaan klitten. Er kan zelfs een hele viltlaag ontstaan. Onder de klitten en het vilt kan de huid niet meer ademen, er kunnen smetplekken en ontstekingen ontstaan. Ook zijn klitten en vilt erg pijnlijk voor een kat. Het bewegen, spelen, geaaid worden en zelfs slapen doet zeer.

In onze beide vestigingen is er een gediplomeerde kattentrimster aanwezig. Zij helpen u en uw kat graag met de verzorging van de vacht.
De kortharige kat zien we vaak tijdens de ruiperiodes in het voor en najaar. Maar ook de oudere korthaar die zichzelf niet goed kan wassen brengt regelmatig een bezoekje.
Een (half)langharige kat brengt voor een eigenaar het nodige werk met zich mee. Ze moeten regelmatig gekamd worden om klitvorming te voorkomen. Helaas laat de kat dit lang niet altijd goed toe of geeft de eigenaar dit liever uit handen. Om de vacht van een langhaar goed bij te houden wordt geadviseerd om eens in de 3 a 4 maanden de trimsalon te bezoeken. Tijdens een vachtbehandeling wordt een groot gedeelte van de onderwol verwijderd waardoor er veel minder snel haarballen en klitten zullen ontstaan en uzelf veel minder last heeft van haren in huis.

Het trimmen van uw kat gebeurt zonder narcose. In tegenstelling tot wat veel mensen denken laten de meeste katten het trimmen goed toe. Mocht de behandeling echter niet lukken maar wel noodzakelijk zijn, dan is het verstandig om toch voor narcose te kiezen. Dit gebeurt altijd in overleg met een dierenarts.

Als u nog vragen heeft of een afspraak wilt maken kunt u bellen naar de kliniek. In Zeddam kunt u vragen naar Judith en in Doetinchem naar Ilona. Zij trimmen op de kliniek maar hebben beiden ook een trimsalon aan huis.

Konijnen
In Doetinchem kunt u ook terecht voor het trimmen van uw konijn.
Net als katten krijgen ook konijnen door het wassen veel haren binnen die haarballen en verstoppingen kunnen veroorzaken. De vacht van langharige rassen groeit behoorlijk snel en raakt snel in de klit. Langharige rassen zoals de angora en de teddy widder kunnen worden geknipt en/of geplukt. Maar ook kortharige konijnen kunnen soms een handje nodig hebben tijdens de ruiperiode. Kijk voor meer informatie over het trimmen van konijnen op

www.ilonaskattensalon.nl

www.facebook.nl/kattenkapper

www.ilonaskattensalon.nl