Menu Menu Menu

Maak (online) afspraak

Nieuwsbrief november 2023 – Dierenartsenpraktijk Doetinchem – Zeddam  

 

150 jarig jubileum

Ter ere van ons 150 jarig bestaan dit jaar hebben we, naast de klantenavonden eerder dit jaar, op 11 oktober een symposium georganiseerd voor dierenartsen en paraveterinairen uit het hele land. Tijdens het symposium hebben verschillende sprekers ons bijgeschoold over onderwerpen als: Huidproblemen, parasieten, spoed patiënten en orthopedie. Het was een zeer geslaagde, leerzame en feestelijke dag!

 We zijn trots dat we al 150 jaar onafhankelijke diergeneeskunde aanbieden en willen u bedanken voor uw vertrouwen in onze praktijk.

 

Gewijzigde openingstijden per 2 december 2023

Per 2 december zullen onze openingstijden van de zaterdag wijzigen.

Onze vestiging in Zeddam is op zaterdag geopend van 8.00-12.30 uur.

U bent hier van harte welkom om voer of medicatie voor uw huisdier op te komen halen.

We verzoeken u vriendelijk om uw bestelling van te voren telefonisch door te geven.

Voor spoedgevallen zijn we voor onze klanten 24 uur per dag en 7 dagen per week telefonisch bereikbaar!

 

Dierenkliniek Doetinchem                       

Ma t/m vr 8.00-18.30 uur

Spreekuren op afspraak

 

Dr. Hubernoodtstraat 111A

7001 DV, Doetinchem

0314-324631

Doetinchem@dapdz.nl

 

Dierenkliniek Zeddam                                

Ma t/m vr 8.00-18.30 uur

Zaterdag 8.00-12.30 uur

Spreekuren op afspraak

 

Vinkwijkseweg 36

7038 EP, Zeddam

0314-663000

Info@dapdz.nl

 

Even voorstellen: onze nieuwe collega Minke Oudsen

Graag stellen we u voor aan onze nieuwe collega paraveterinair:  Minke Oudsen.

Sinds juni 2023 werkt Minke als allround paraveterinair in Doetinchem en Zeddam bij zowel de gezelschapsdieren als bij de paarden.

Ze stelt zichzelf graag even aan u voor:

“Hoi, mijn naam is Minke Oudsen. Ik ben 20 jaar, woon in Winterswijk en ben sinds juni dit jaar werkzaam bij Dierenartsenpraktijk Doetinchem – Zeddam.

In 2019 ben ik begonnen met de opleiding tot paraveterinair op het Zone college in Doetinchem. Na mijn eerste stages kwam ik er al snel achter dat het werken in een dierenartsenpraktijk mijn passie is.

Eerst heb ik mijn stage op de vestiging in Zeddam gelopen en later ook op de vestiging in Doetinchem, waar ik mijn proeve van bekwaamheid heb gehaald (het examen). Het werk binnen deze praktijk beviel mij zo goed dat ik heb aangegeven graag te willen blijven na mijn stageperiode. Ik had het geluk dat mij een contract aangeboden werd en werk nu bijna 6 maanden met veel plezier op de praktijk!”

 

Online afspraken inplannen

Wist u dat u online afspraken in kunt plannen via onze website? De koppeling is beschikbaar voor het plannen van de jaarlijkse controle/ vaccinatie als het chippen van uw huisdier. Wel zo handig! Check onze website https://www.dapdz.nl  voor meer informatie.

 

Vuurwerkangst

Waar de decembermaand voor ons mensen een feestmaand is, is dit voor veel honden en katten de meest ellendige maand van het jaar. Hoewel het afsteken van vuurwerk slechts een halve dag is toegestaan, klinken vaak begin december al de eerste knallen. Ieder jaar blijkt dat veel baasjes zich pas bij het eerste rotje weer herinneren dat hun dier bang is voor vuurwerk. Paniek! De laatste weken van het jaar staat bij veel dierenartspraktijken de telefoon dan ook roodgloeiend “hij is zo bang; heeft u niet iets waar hij rustig van wordt?”

Vuurwerkangst is wel degelijk aan te pakken, indien hier tijdig mee wordt gestart.

Diepgewortelde vuurwerkangst is met geen pil of poeder weg te nemen, die illusie moet ook niet worden gekoesterd. Ons stappenplan kan uw dier ondersteunen bij vuurwerkangst zonder hem/haar te versuffen. Wel is belangrijk dat hier tijdig mee wordt gestart. De beste resultaten worden behaald in combinatie met training en wanneer er in oktober/november al wordt gestart.

Benieuwd wat we voor uw huisdier kunnen betekenen rondom de jaarwisseling, neem contact op met de paraveterinair of kijk op onze website voor meer informatie

Hond: https://www.dapdz.nl/vuurwerkangst-bij-honden/

Kat: https://www.dapdz.nl/vuurwerkangst-bij-katten/

Dierenartsenpraktijk Doetinchem-Zeddam wenst u en uw huisdier alvast fijne feestdagen en een gelukkig en gezond nieuwjaar!