Menu Menu Menu

Maak (online) afspraak

Het SlimFit programma is het gewichtsverliesprogramma van Royal Canin. Het programma is gebaseerd op de methode die door diëtisten wordt gebruikt bij de behandeling en preventie van overgewicht bij de mens. Hierbij staan een persoonlijke begeleiding en het tot stand brengen van een blijvende gedragsverandering ten aanzien van voeding en beweging centraal. In lijn met de humane diëtetiek is de SlimFit methode gebaseerd op drie uitgangspunten:

  • Aanpassen van de voeding (energieopname, manier van voeden)
  • Verhogen van de hoeveelheid lichaamsbeweging
  • Veranderen van de manier van omgaan met het dier (gedrag/levenswijze, leefomgeving)

De methode richt zich dus niet alleen op het aanpassen van hond of kat door het beantwoorden van een paar vragen controleren op eventueel overgewicht de voeding, maar daarnaast ook op voorlichting aan en begeleiding van u en andere gezinsleden. De combinatie van een verminderde energieopname, meer beweging én gedragsaanpassing zorgen voor een succesvol en blijvend resultaat: het behalen én behouden van een gezond gewicht en een goede conditie. Dit gezonde gewicht wordt het ideale gewicht genoemd en is het uiteindelijke doel van het Slim Fit programma. Een dier met een ideaal gewicht heeft een langere levensverwachting en een betere kwaliteit van leven. Het ideale gewicht wordt voor ieder dier individueel bepaald door de dierenarts of assistent(e).

Als eigenaar ziet u vaak niet dat uw huisdier last heeft van overgewicht omdat de gewichtstoename zeer geleidelijk verloopt.

Doe de SlimFit Test op https://www.royalcanin.nl/slimfit-test.html

Is uw hond of kat te zwaar? Vraag uw dierenarts naar het Slim Fit programma van Royal Canin en start vandaag nog!