Menu Menu Menu

Maak (online) afspraak

De schimmelenting hebben wij altijd op voorraad en kan ter preventie (profylactisch) gebruikt worden, maar ook wanneer het dier een schimmelinfectie heeft (therapeutisch). Daarnaast is bij sommige paarden die jaarlijks last hebben van staart- en maneneczeem gebleken, dat een tweevoudige schimmelenting in februari, de eczeem problemen kan laten afnemen.

Schimmelenting

Profylactische toepassing

Basisvaccinatie: tweevoudige enting, met een interval van 14 dagen. Daarna elke 9 maanden hervaccineren met twee entingen, wederom met 14 dagen tussentijd.

Therapeutische toepassing

Tweevoudige toediening met een tussentijd van 14 dagen, wanneer nog niet voldoende resultaat nog eenmaal een enting met 14 dagen tussentijd.

Aanvullende therapie

Paarden met een schimmelinfectie kunnen ook gewassen worden met een schimmeldodend middel zoals Imaverol. Wij raden aan minimaal 3x te wassen met steeds drie tot vier dagen tussen twee wasbeurten. Denk er wel om dat je het hele paard wast. De schimmelsporen zitten namelijk ook op plaatsen waar je geen aangetaste huid ziet. Een nadeel van deze therapie is dat niet elk seizoen zich leent om je paard kletsnat te maken. Vergeet niet om ook halsters, hoofdstellen, borstels en dekens te behandelen.