Menu Menu Menu

Maak (online) afspraak

Als we precies weten waar het paard pijn heeft, brengen we dit in beeld. Dit kan op verschillende manieren, afhankelijk van de structuur die de oorzaak is. Röntgenfoto’s worden gemaakt om botpathologieën aan te tonen. Een echo kan gemaakt worden om pezen, banden en ligamenten te bekijken, de zogenaamde ‘weke delen’. Als we er met röntgenfoto’s of echo niet uitkomen kunnen we het paard doorverwijzen voor MRI , CT-scan, of scintigrafie.

Röntgen

Radiografisch onderzoek is een belangrijk deel in het kreupelheidsonderzoek. In Zeddam hebben we de beschikking over krachtige digitale röntgenapparatuur waardoor we in staat zijn om bijna het hele paard in beeld te brengen waaronder het hoofd, de nek, de rug en de gewrichten van de ledematen. De röntgenbeelden worden onmiddellijk opgeslagen in een DICOM-netwerk. Op verzoek worden de opnamen gebrand op cd en meegegeven aan de eigenaar.

Echo

Echografie wordt als deel van het orthopedisch onderzoek gebruikt om de verschillende weke delen en gewrichten te scannen en zo mogelijke letsels op te sporen. Dit kan gaan om peesletsels of gewrichtsaandoeningen. Echografie wordt ook gebruikt als deel van het pre-operatieve onderzoek van paarden met chipfragmenten in het kogelgewricht om de lokalisatie ervan te bepalen en zo chirurgie-tijd te minimaliseren. Het echografisch in beeld brengen van de naald bij intralesionale injecties verhoogt het slagingspercentage door een optimalisatie naaldpositie.