Teatsealers

Teatsealers Teatsealers zoals Orbeseal en Noroseal zijn producten die in de afgelopen jaren hun succes hebben bewezen in de preventie van mastitis tijdens de droogstand, rondom afkalven of zelfs in het begin van de lactatie. Teatsealers sluiten de speen van de eerste tot de laatste dag van de droogstand, waardoor ziektekiemen niet binnen kunnen komen.

Vaak worden teatsealers in combinatie met antibiotica-droogzetters gebruikt, maar steeds vaker alleen (selectief droogzetten). Het inbrengen van teatsealers is een nauwkeurig werk. Als dit goed gebeurt dan kan de teatsealer na afkalven als geheel uit de speen getrokken worden. Het komt nog wel eens voor dat de teatsealer niet in zijn geheel terug te vinden is, of dat er nog dagenlang kleine stukjes terug te vinden zijn. In dat geval is het inbrengen niet geheel goed gegaan.

Hieronder vindt u een aantal filmpjes over het goed toedienen van een teatsealer. Wat belangrijk is is dat u zeer hygiënisch werkt. Draag daarom nieuwe melkershandschoenen bij iedere droog te zetten koe en desinfecteer iedere speen na het melken met een nieuw doekje (niet uitvouwen!). Voor het inbrengen van de injector moet de lucht verwijderd worden. Dit kan door in de tube te knijpen en vervolgens de stamper in te drukken totdat u weerstand voelt. Vervolgens moet het tepelkanaal bovenin stevig dichtgeknepen worden en dient het tepelkanaal gevuld te worden. Als de teatsealer uit het slotgat komt laat dan bovenaan niet los! Nog een extra tip: laat de koeien na inbrengen 30 minuten vast staan om de Orbeseal te laten hechten.

Teatsealers

Teatsealers zoals Orbeseal en Noroseal zijn producten die in de afgelopen jaren hun succes hebben bewezen in de preventie van mastitis tijdens de droogstand, rondom afkalven of zelfs in het begin van de lactatie. Teatsealers sluiten de speen van de eerste tot de laatste dag van de droogstand, waardoor ziektekiemen niet binnen kunnen komen.