Team Zeddam

Dierenartsen Zeddam


Jelle Roelandt is in 2009 met grote onderscheiding afgestudeerd aan de Universiteit van Gent(B) in de richting gezelschapsdieren. Sinds december 2009 werkt zij in onze klinieken. Weke delen chirurgie, intensive care en diagnostische beeldvorming horen bij haar aandachtsgebieden. Sinds 2010 volgt zij een specialistenopleiding veterinaire dermatologie en heeft zij deze discipline binnen de praktijk een boost gegeven. Huidpatiënten zijn nu haar belangrijkste groep patiënten. Jelle heeft de ESAVS (European School for Advanced Veterinary Medicine) cursus voor dermatologie met succes afgerond.

Jelle Roelandt
Jelle Roelandt

Machteld Homan is in 2003 afgestudeerd aan de Universiteit van Gent(B) in de richting kleine huisdieren. Sinds september 2009 werkt zij in Doetinchem en Zeddam. Naast de algemene poliklinische zorg zijn Intensive Care en tandheelkunde van de kat haar aandachtsgebieden. U zult haar vaak aantreffen in de polikliniek in Zeddam. Zij bemant daarnaast ook mede de kliniek in Doetinchem en Emmerich(D).

Machteld Homan
Machteld Homan

Na de studie Diergezondheid aan de HAS Den Bosch afgerond te hebben startte Rosemarijn van Dis de studie Diergeneeskunde te Utrecht. In 2010 behaalde ze vervolgens haar diploma als dierenarts. Na, in verschillende praktijken in het land, ervaring te hebben opgedaan, is ze sinds 2013 als gezelschapsdierenarts in de Achterhoek aan het werk. Op de praktijk zet zij zich in voor meerdere deelgebieden binnen de geneeskunde van de gezelschapsdieren maar haar interesse gaat voornamelijk uit naar de chirurgie.

Rosemarijn van Dis
Rosemarijn van Dis

Margriet Haagsma is in 1998 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht in de richting Gezelschapsdieren. Vanaf 2002 werkt zij in onze praktijk. Zij houdt zich vooral bezig met de poliklinische patiënten, de patiëntenzorg en verzorgt ze naast het orthopedische operatieprogramma ook de laparoscopie. Ze werkt zowel in de kliniek in Doetinchem als in Zeddam. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeleid. Gedurende het voortplantingsseizoen van de paarden verzorgt zij, samen met Mark Meijer en Sjoerd Lautenschutz, de merriebegeleiding van uw merrie bij de Radstake, tijdens het merriespreekuur op de kliniek of in een aantal gevallen bij u aan huis. Ze heeft zich speciaal verdiept in Embryo Transplantatie (ET) bij paarden.

Margriet Haagsma
Margriet Haagsma

Mark Meijer is in 1992 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Sinds september 1992 werkt hij in onze praktijk. Hij werkt zowel in Doetinchem als Zeddam en houdt hij zich vooral bezig met de algemene poliklinische spreekuren, diagnostische beeldvorming, fertiliteitsbegeleiding, het laboratorium en ook orthopedische operaties worden door hem uitgevoerd. Hij maakt tevens deel uit van het kwaliteitsteam. Hij verzorgt eerstelijns- en spoeddiergeneeskunde voor het paard en heeft hij zich verder verdiept in de voortplanting van de merries. Gedurende het voortplantingsseizoen van de paarden verzorgt hij, samen met Sjoerd Lautenschutz en Margriet Haagsma, de merriebegeleiding van uw merrie bij de Radstake, tijdens het merriespreekuur op de kliniek of in een aantal gevallen bij u aan huis. Hij heeft zich toegelegd op Embryo Transplantatie (ET) en heeft de nageboorte-behandeling "Methode Zeddam" ontwikkeld.

Mark Meijer
Mark Meijer

Gertjan ter Heijden studeerde in 1980 af en is sinds 2001 werkzaam in onze praktijk. Zijn werkzaamheden bestaan vooral uit het klinisch en röntgenologisch keuren en kreupelheidsonderzoek bij paarden. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor alle onderzoeken en werkzaamheden die wij op onze paardenkliniek in Zeddam uitvoeren. Denk hierbij oa aan chirurgische ingrepen, onderzoek van het keelgebied en de longen, internistisch onderzoek en oogproblemen. Ter Heijden is erkend keuringsdierenarts. Naast het werk op de kliniek komt hij ook bij u aan huis voor spoedgevallen, de jaarlijkse enting of ander problemen bij uw paard. Hij is als FEI dierenarts werkzaam bij verschillende internationale wedstrijden.

Gertjan ter Heijden
Gertjan ter Heijden

Lize Marie Mol van-Beijnum studeerde af in 1988. Toen er in 1992 een Duitse vestiging werd overgenomen is zij ons team komen versterken. Aanvankelijk werkte zij twee dagen als ET-specialist bij KI-vereniging Land van Cuyk en drie dagen in de praktijk. In onze praktijk heeft ze zich vooral toegelegd op de eerste en tweede lijns zorg voor rundvee. Ze begeleidt rundveebedrijven en is geborgd rundveedierenarts.

Lize-Marie van Beijnum
Lize-Marie van Beijnum

Hank van Campen studeerde in 2005 af aan de Universiteit Gent, met als specialisatierichting paard. Na ervaring opgedaan te hebben op het embryotransfer station Keros in Belgie en DAP Bodegraven is hij in 2006 ons team komen versterken. Hij is erkend keuringsdierenarts en daarmee verantwoordelijk voor de klinische en röntgenologische keuring van uw paard of pony. De orthopedie heeft zijn speciale interesse. De zoektocht naar de bron van kreupelheid of andere oorzaken van problemen bij het rijden zijn een uitdaging die hij graag samen met de ruiter aangaat. Daarnaast zult u hem tegenkomen bij de visites aan huis en is hij nauw betrokken bij de organisatie van paardensport evenementen en veilingen.

Hank van Campen
Hank van Campen

Sjoerd Lautenschutz is in 2011 afgestudeerd aan de Universiteit in Utrecht in de richting landbouwhuisdieren en daarnaast heeft hij zich gericht op de paardengeneeskunde. Hij is sinds 2011 werkzaam in onze praktijk als dierenarts voor rundvee en paard. Hij is geborgd rundveedierenarts en verzorgt eerste en tweedelijns diergeneeskunde voor rundvee. Daarnaast is hij eerstelijns dierenarts voor het paard en heeft hij zich verder verdiept in de voortplanting van de merries. Gedurende het voortplantingsseizoen van de paarden verzorgt hij, samen met Mark Meijer en Margriet Haagsma, de merriebegeleiding.

Sjoerd Lautenschutz
Sjoerd Lautenschutz

Florentijn Schoot studeerde af in 2011 aan de Universiteit Utrecht in de richting Landbouwhuisdieren en is sindsdien werkzaam in onze praktijk. Hij is geborgd rundveedierenarts en verzorgt eerste- en tweedelijns diergeneeskunde voor rundvee. Hij heeft zich toegelegd op de ambulante diergeneeskunde van herkauwers en begeleiding van rundveebedrijven. Verder heeft hij speciale interesse voor chirurgie van herkauwers en geneeskunde van hobby- en kleinvee. Daarnaast verleent hij eerstelijns- en spoeddiergeneeskunde voor het paard en varken.

Florentijn Schoot
Florentijn Schoot

Fieke van Genugten studeerde in 2007 af aan de Universiteit in Utrecht, met als specialisatierichting landbouwhuisdieren. Ze werkt sinds 2010 in Zeddam. Fieke heeft zich voornamelijk toegelegd op de begeleiding van rundvee- en varkensbedrijven. Naast de vruchtbaarheidsbegeleiding maakt zij ook gebruik van het Dry2Fresh-programma om problemen in de periode rond afkalven in beeld te krijgen. Daarnaast komt Fieke van Genugten ook bij u aan huis voor de eerstelijns visites m.b.t. koeien, (hobby)varkens, schapen en geiten.

Fieke van Genugten
Fieke van Genugten

Assisterend personeel


Maaike Vredegoor is sinds 1998 werkzaam bij Dierenartsenpraktijk Doetinchem-Zeddam. Tot 2001 was Maaike te vinden in onze kliniek in Doetinchem; sinds 2001 werkt ze in onze kliniek in Zeddam. Maaike werkt op de gezelschapsdieren- en paardenafdeling.

Maaike Vredegoor
Maaike Vredegoor

Suzanne Sloot is sinds 2001 werkzaam in onze kliniek in Zeddam. Suzanne ondersteunt op de paardenafdeling tijdens keuringen en operaties. Ze draagt ook zorg voor de stalpatiënten en is tevens apotheekbeheerder.

Suzanne Sloot
Suzanne Sloot

Sanne Meijer is sinds 2009 werkzaam in onze kliniek in Zeddam. Zij werkt zowel op de gezelschapsdieren- als de paardenafdeling. Sanne is voedingsdeskundige en ze organiseert puppyinformatieavonden. Ook is zij verantwoordelijk voor het aflezen van bacteriologische onderzoeken in het laboratorium.

Sanne Meijer
Sanne Meijer

Rik Teunissen is sinds 2008 werkzaam in onze kliniek in Zeddam. Hij is röntgenlaborant en ondersteunt tijdens radiologische keuringen en bij de echografie. Hij komt aan huis om met de mobiele röntgenapparatuur röntgenopnames te maken, bijvoorbeeld in het kader van het KWPN nakomelingen onderzoek. Rik verzorgt ook de officiële HD en ED röntgenopnames bij de hond voor de Raad van Beheer en de OFA. Tevens is Rik gebitsverzorger voor paarden.

Rik Teunissen
Rik Teunissen

Judith Assink is sinds 2011 werkzaam in onze kliniek in Zeddam. Judith werkt op de gezelschapsdierenafdeling en ondersteunt bij spreekuren, is verantwoordelijk voor de opname- en operatiepatiënten en ze verzorgt het junior- en slim-fit consult. Ze trimt ook met veel plezier uw kat.

Judith Assink
Judith Assink

Ellen Straub is sinds 2010 werkzaam in onze kliniek in Zeddam. Ellen werkt op de gezelschapsdierenafdeling waar ze met name helpt tijdens de spreekuren en bij gebitsbehandelingen. Ellen heeft veel kennis op het gebied van hondengedrag en opvoeding.

Ellen Straub
Ellen Straub

Wendy Gerritzen
Wendy Gerritzen

Anne Groenen
Anne Groenen

Christel Abbink is sinds 2011 werkzaam in onze klinieken in Doetinchem en Zeddam. Haar voorkeur gaat uit naar werken met gezelschapsdieren. Christel is diabetesconsulente en ze organiseert puppyinformatieavonden.

Christel Abbink
Christel Abbink

Kim van Hussel is sinds 2004 werkzaam in onze praktijk en zij verzorgt naast haar paraveterinaire taken de debiteurenadministratie van Dierenartsenpraktijk Doetinchem-Zeddam.

Kim van Hussel
Kim van Hussel

Leonie Oonk is sinds 2006 werkzaam in onze kliniek. In 2011 heeft ze de overstap gemaakt naar praktijkmanager. Naast haar werkzaamheden op het gebied van P&O en management is ze dagelijks te vinden in het laboratorium waar ze bacteriologische onderzoeken uitvoert.

Leonie Oonk
Leonie Oonk

Ondersteunend administratief medewerkster Rita Helmink is sinds 1987 werkzaam bij Dierenartsenpraktijk Doetinchem-Zeddam. Ze is begonnen als dierenartsassistente en sinds 2008 voert Rita ondersteunende administratieve werkzaamheden uit.

Rita Helmink
Rita Helmink

Administratief medewerker Ruud Kolkman is sinds 2014 werkzaam in onze kliniek. Hij verzorgt de gehele administratie van Dierenartsenpraktijk Doetinchem-Zeddam en Tier&Arzt GmbH.

Ruud Kolkman
Ruud Kolkman