Menu Menu Menu

Maak (online) afspraak

Konijnen zijn erg leuke huisdieren, maar voordat u besluit konijnen te nemen, moet u zorgvuldig hun behoeften overwegen - voldoende ruimte, beweging, aandacht en natuurlijk kwalitatief goede, vezelrijke voeding en zoveel hooi als ze kunnen kauwen!

Konijnen algemeen

Welke konijnen passen bij u?

Er zijn veel verschillende soorten, in grootte, vorm, kleur en vacht (alles bij elkaar meer dan 100 rassen). De koijnen die u zult kiezen, zullen diegenen zijn op wie u verliefd wordt!

Uw konijnen mee naar huis nemen

Zorg er voor dat u alles klaar hebt staan wat ze nodig hebben, voordat u ze gaat ophalen. Dan kunt u ze gelijk in hun nieuwe onderkomen plaatsen als u thuis komt. Laat ze de eerste 24 uur wennen aan hun nieuwe omgeving. Vergeet niet om ze gezelschap te houden en tegen ze te praten.

Welke voeding geeft u uw konijnen?

Konijnen moeten 2 x per dag worden gevoerd (‘s ochtends en ‘s avonds). Een kwalitatief goed, zwaar aardenwerk bakje houdt het voer droog, schoon en kantelt niet snel. Het bakje moet iedere keer als hij leeg is, worden schoongemaakt.Lees meer >> Konijnen hebben een uitgebalanceerde voeding nodig met een hoog gehalte aan vezels om hun darmen gezond te houden en het kauwproces te bevorderen, zo slijten hun continu groeiende tanden. Veel voeding voor kleine huisdieren bevat een mix van ingrediënten met verschillende vormen, textuur, grootte...

Laat meer zien

Gevaarlijke planten

Het voeren van planten aan uw konijnen zorgt voor afwisseling, maar sommige planten zijn gevaarlijk voor uw konijnen. Download hier de gratis Gids van Gevaarlijke Planten. Supreme Petfoods’ Guide to Dangerous Plants.

Water

Het is erg belangrijk dat u altijd zorgt voor vers drinkwater. U kunt een waterfles gebruiken, die u aan de voorkant van het hok bevestigd. Er zit een balletje in de drinktuit om lekken te voorkomen. Als uw konijnen het moeilijk vinden om uit een fles te drinken, dan kunt u een bakje (van zwaar aardenwerk) met water in het hok plaatsen.  Controleer regelmatig of het bakje niet is omgevallen of is vervuild.

Huisvesting

Als uw konijnen leven in een hok met een ren, dan kunnen zij naar buiten en krijgen zij dagelijkse voldoende zonlicht en frisse lucht.

Bodembedekking

Het is zeer belangrijk dat uw konijnen het ‘s nachts warm hebben. Daarnaast dient de bodembedekking ook absorberend te zijn, dit maakt het schoonhouden ook makkelijker. Wilt u meer weten over geschikte bodembedekkingen, klik dan hier.

Beweging

Het is zeer belangrijk dat uw konijnen iedere dag beweging hebben. U dient te zorgen voor een grote, veilige ren. Dit kan een ren aan het hok zijn of een vrijstaande ren. Veiligheid en de plek zijn belangrijk om verwondingen of stress tegen te gaan tijdens het spelen.

Omgaan en band opbouwen met konijnen

Om er voor te zorgen dat uw konijnen tam en vriendelijk/aanhalig worden, is het belangrijk dat u regelmatig en goed met ze omgaat. Het verkeerd oppakken van een konijn kan er toe leiden dat het bang wordt en blijft, en/of zelfs agressief wordt.

Snacks

Snacks dienen met mate gegeven te worden – te veel snacks kan leiden tot gezondheidsproblemen, zoals overgewicht, gebitsproblemen en hartziektes.