Gynaecologie

Gyneacologie paard

Dierenartsenpraktijk Doetinchem-Zeddam kan de begeleiding van de vruchtbaarheid van uw merrie verzorgen van inseminatie tot geboorte van het veulen. Door jarenlange ervaring met begeleiding van hengstenstations in de regio (oa. De Radstake BV in Varsseveld) zijn onze gynaecologische paardendierenartsen Margriet Haagsma, Sjoerd Lautenschutz en Mark Meijer bij uitstek uw sparringpartner om het hele proces goed te laten verlopen.

De Radstake

In het dekseizoen kunt u voor een eicelcontrole of drachtscan dagelijks met uw merrie langskomen op hengstenstation De Radstake, Twenteroute 8 in Varsseveld. Dit kan ook als uw merrie gedekt wordt door een hengst van een ander dekstation. Onze dierenartsen zijn dan dagelijks vanaf 08.30 uur aanwezig.

Spreekuur op kliniek

Ook kunt u van 1 april tot 1 augustus met uw merrie op werkdagen op de kliniek langskomen voor eicelcontroles of drachtigheidsonderzoeken. Het spreekuur op de kliniek is elke maandag t/m vrijdag van 17.45 tot 18.15. Buiten deze tijden kunt u tevens op afspraak terecht op de kliniek of komen wij bij aanwezigheid van een deugdelijke noodstal ook bij u aan huis voor de begeleiding van de dekking/inseminatie of dracht.