Menu Menu Menu

Maak (online) afspraak

Grijze roodstaartpapegaai

De grijze roodstaartpapegaai is door zijn spraakvermogen en zijn grote intelligentie één van de meest gehouden papegaaien. Grijze roodstaarten zijn sociale en enorm slimme dieren, die dan ook gezelschap en een goede socialisatie en opvoeding nodig hebben om problemen te voorkomen. Wie ervaring heeft met papegaaien en bereid is om veel tijd en energie in de verzorging te steken kan hier lang plezier van hebben: de grijze roodstaart kan zo oud worden dat hij u kan overleven!

Kies het juiste dier voor uw situatie: lees vóór het kopen eerst of de grijze roodstaartpapegaai het huisdier is dat u zoekt.

Algemeen

Grijze roodstaartpapegaaien zijn vogels die zowel in de huiskamer als in een volière gehouden kunnen worden. Het zijn intelligente en sociale dieren die in grote groepen op het grensgebied van regenwoud, savanne en mangroven leven. Een grijze roodstaartpapegaai kan, bij goede verzorging en voeding, maximaal zo’n zestig jaar oud worden. Helaas halen vele dat niet en ligt de gemiddelde leeftijd veel lager, rond twintig jaar.

De grijze roodstaart is een gevoelige, wat verlegen vogel die vaak eenkennig is. Vanwege die gevoeligheid zijn ze niet geschikt voor een drukke omgeving, bijvoorbeeld met jonge of drukke kinderen.