Dierenartsen Paard

Margriet Haagsma is in 1998 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht in de richting Gezelschapsdieren, maar heeft zich ook toegelegd op de paardengeneeskunde. Vanaf 2002 werkt zij in onze praktijk. Gedurende het voortplantingsseizoen van de paarden verzorgt zij, samen met Mark Meijer en Sjoerd Lautenschutz, de merriebegeleiding van uw merrie bij de Radstake, tijdens het merriespreekuur op de kliniek of in een aantal gevallen bij u aan huis. Ze heeft zich speciaal verdiept in Embryo Transplantatie (ET) bij paarden.

Margriet Haagsma
Margriet Haagsma

Mark Meijer is in 1992 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Sinds september 1992 werkt hij in onze praktijk. Hij verzorgt eerstelijns- en spoeddiergeneeskunde voor het paard en heeft hij zich verder verdiept in de voortplanting van de merries. Gedurende het voortplantingsseizoen van de paarden verzorgt hij, samen met Sjoerd Lautenschutz en Margriet Haagsma, de merriebegeleiding van uw merrie bij de Radstake, tijdens het merriespreekuur op de kliniek of in een aantal gevallen bij u aan huis. Hij heeft zich toegelegd op Embryo Transplantatie (ET) en heeft de nageboorte-behandeling "Methode Zeddam" ontwikkeld.

Mark Meijer
Mark Meijer

Gertjan ter Heijden studeerde in 1980 af en is sinds 2001 werkzaam in onze praktijk. Zijn werkzaamheden bestaan vooral uit het klinisch en röntgenologisch keuren en kreupelheidsonderzoek bij paarden. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor alle onderzoeken en werkzaamheden die wij op onze paardenkliniek in Zeddam uitvoeren. Denk hierbij oa aan chirurgische ingrepen, onderzoek van het keelgebied en de longen, internistisch onderzoek en oogproblemen. Ter Heijden is erkend keuringsdierenarts. Naast het werk op de kliniek komt hij ook bij u aan huis voor spoedgevallen, de jaarlijkse enting of ander problemen bij uw paard. Hij is als FEI dierenarts werkzaam bij verschillende internationale wedstrijden.

Gertjan ter Heijden
Gertjan ter Heijden

Hank van Campen studeerde in 2005 af aan de Universiteit Gent, met als specialisatierichting paard. Na ervaring opgedaan te hebben op het embryotransfer station Keros in Belgie en DAP Bodegraven is hij in 2006 ons team komen versterken. Hij is erkend keuringsdierenarts en daarmee verantwoordelijk voor de klinische en röntgenologische keuring van uw paard of pony. De orthopedie heeft zijn speciale interesse. De zoektocht naar de bron van kreupelheid of andere oorzaken van problemen bij het rijden zijn een uitdaging die hij graag samen met de ruiter aangaat. Daarnaast zult u hem tegenkomen bij de visites aan huis en is hij nauw betrokken bij de organisatie van paardensport evenementen en veilingen.

Hank van Campen
Hank van Campen

Florentijn Schoot studeerde af in 2011 aan de Universiteit in Utrecht en is sindsdien werkzaam in onze praktijk. Hij is afgestudeerd in de richting Landbouwhuisdieren, maar heeft zich ook toegelegd op de eerstelijns- en spoeddiergeneeskunde van het paard. Hij draait mee in de ambulante paardenkliniek van onze praktijk.

Florentijn Schoot
Florentijn Schoot

Sjoerd Lautenschutz is in 2011 afgestudeerd aan de Universiteit in Utrecht. Hij is afgestudeerd in de richting Landbouwhuisdieren en daarnaast heeft hij zich gericht op de paardengeneeskunde. Hij is sinds 2011 werkzaam in onze praktijk. Hij verzorgt eerstelijns- en spoeddiergeneeskunde voor het paard en heeft hij zich verder verdiept in de voortplanting van de merries. Gedurende het voortplantingsseizoen van de paarden verzorgt hij, samen met Mark Meijer en Margriet Haagsma, de merriebegeleiding van uw merrie bij de Radstake, tijdens het merriespreekuur op de kliniek of in een aantal gevallen bij u aan huis.

Sjoerd Lautenschutz
Sjoerd Lautenschutz

Paardentandarts/Röntgenlaborant

 

Rik Teunissen is sinds 2008 werkzaam in onze kliniek in Zeddam. Hij is röntgenlaborant en ondersteunt tijdens radiologische keuringen en bij de echografie. Hij komt aan huis om met de mobiele röntgenapparatuur röntgenopnames te maken, bijvoorbeeld in het kader van het KWPN nakomelingen onderzoek. Tevens is Rik gebitsverzorger voor paarden.

Rik Teunissen
Rik Teunissen