Menu Menu Menu

Maak (online) afspraak

Mestonderzoek

Zeugen en vleesvarkens worden vaak standaard ontwormd in de reguliere varkenshouderij. Niet altijd is dit nodig. De ontwormingsstrategie hangt af van de mate van besmetting. Het percentage leverafwijkingen bij het slachten van de vleesvarkens geeft u informatie over worminfecties van uw varkens. Ook is het mogelijk dat u in de mest van de varkens wormen vindt. Dan is er zeker sprake van infectie. Een worminfectie heeft negatieve invloed op de prestatie van het varken en is daarom belangrijk om te voorkomen.

Twijfelt u of uw varkens last hebben van wormen? Neem dan mestmonsters en breng deze naar de praktijk of laat de dierenarts ze nemen tijdens een bedrijfsbezoek. In ons laboratorium kunnen we onderzoeken of het nuttig is uw dieren te ontwormen. U ontvangt dan van uw dierenarts een bedrijfsspecifiek ontwormingsplan.

Wilt u advies over de ontwormingsstrategie op uw bedrijf, maak dan een afspraak met een van onze dierenartsen (tel. 0314-663000) of bespreek het thema tijdens de bedrijfsbegeleiding.