Februari: maand van het paardengebit

ZEDD07

Februari: maand van het paardengebit

21 januari 2019
|

Een goed functionerend gebit is essentieel voor een gezonde spijsvertering bij het paard. Van nature eten paarden 18 uur per dag voer met een grove structuur. Door de manier van huisvesting en het relatief zachte voer in West-Europa, slijt het paardengebit ongelijkmatig en meestal onvoldoende.

Voor uw rij-technische resultaten is een optimaal uitgebalanceerd gebit ook zeer belangrijk. Verzet op het bit, vasthouden of moeite met inbuigen zijn verschijnselen van slechte balans in het gebit.

Voorkomen is beter dan genezen en daarom hoort de controle van een paardengebit bij de jaarlijkse zorg voor uw paard. Jonge paarden met een leeftijd tussen de 2,5 en 5 jaar controleren we zelfs halfjaarlijks vanwege het wisselen van het de tanden en kiezen.

In de maand februari kunt u het gebit van uw paard kosteloos laten controleren in de paardenkliniek te Zeddam. Voor een afspraak aan huis rekenen we enkel visitekosten. Mocht uit de controle blijken dat uw paard een behandeling nodig heeft, dan krijgt u in februari  10% korting  op de gebitsbehandeling.

Voor de tandheelkundige zorg staat het ervaren team, bestaande uit Rik Teunissen en Hans den Rooijen, voor u klaar.

Een afspraak maakt u telefonisch bij de praktijk.