Cat Friendly Kliniek - predicaat Silver CFC voor klinieken Doetinchem en Zeddam!

Cat-Friendly-Clinic-Logo-300x212

Cat Friendly Kliniek – predicaat Silver CFC voor klinieken Doetinchem en Zeddam!

30 mei 2018
|

Sinds mei zijn onze klinieken in Doetinchem en Zeddam erkend als Cat Friendly kliniek. Wij hebben op de beide locaties het certificaat “Cat Friendly Clinic” ontvangen en het predicaat Silver CFC. Het Cat Friendly programma is ontwikkeld door de organisatie ISFM en heeft als doel het welzijn en de gezondheid van katten te verbeteren.

De beide klinieken beschikken over uitgebreide faciliteiten en moderne beeldvormende technieken zoals digitale röntgenapparatuur, dentale röntgen voor gebitsonderzoek en moderne echoapparatuur. Ook kunnen uitgebreide laboratoriumonderzoeken worden uitgevoerd. De mogelijkheden voor chirurgie zijn optimaal, waardoor we een veilige anesthesie met een goede bewaking van de narcose kunnen bewerkstelligen.

Een bezoek aan de dierenartsenpraktijk kan bij een kat echter stress opleveren. Wij passen in onze klinieken het Cat Friendly programma toe waardoor het stressniveau bij de kat vermindert. Dat is plezierig voor u en uw kat, maar heeft ook een positieve invloed op de onderzoek- en behandelmogelijkheden bij uw kat.

De inrichting in onze klinieken is aangepast volgens de eisen van het Cat Friendly programma. In de wachtkamer zijn bijvoorbeeld kattentorens geplaatst en zijn kleedjes ter beschikking om over de kattendraagmand te leggen. Er zijn verspreid over de week speciale kattenspreekuren.  Hierdoor is het contact van katten met eventuele honden die de kliniek bezoeken minimaal en wordt het stressniveau verminderd. In de spreekkamers wordt extra aandacht besteed aan de manier van hanteren van de kat. Voor de opname patiënten zijn extra aanpassingen gemaakt waarmee de kat zich zo ontspannen mogelijk kan voelen tijdens het verblijf in de kliniek.

Naast de inrichting en organisatie op onze klinieken proberen we ook onze kennis verder te ontwikkelen. Dierenartsen en paraveterinairen volgen extra nascholingen, waardoor onze kennis over katten, hun natuurlijke gedrag, en de behandelmogelijkheden up to date blijven. We kunnen u daarmee adviseren volgens de nieuwste inzichten. Wij zetten ons met ons Cat Friendly programma maximaal in voor een optimale begeleiding van uw kat en u!

Onze Cat Advocates zijn Ilona Stoffels, Judith Assink en Sanne Meijer. Deze ambassadrices van ons Cat Friendly programma kunnen alle vragen beantwoorden en u advies geven!