Februari: maand van het paardengebit

ZEDD07

Februari: maand van het paardengebit

10 januari 2018
|

Een goed functionerend gebit is essentieel voor een goede spijsvertering bij het paard. De spijsvertering begint ten slotte bij het gebit. Doordat paarden niet meer 18 uur op een dag eten als voorheen in het wild kunnen er  problemen ontstaan.

Ook tijdens het rijden is een goed gebit een must. Het kantelen of het schudden van het hoofd kan wijzen op een gebitsprobleem. Daarom is een halfjaarlijkse controle tussen 2,5 tot 6 jaar leeftijd en vanaf 6 jaar een jaarlijkse controle belangrijk om deze dingen te voorkomen of uit te sluiten.

In de maand februari kunt u het gebit van uw paard kosteloos laten controleren in de paardenkliniek in Zeddam. Als u wilt dat onze gebitsverzorger aan huis komt, betaalt u alleen visitekosten.

Tevens krijgt u 10% korting op een gebitsbehandeling.

U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken.