Week van de Teek 3 t/m 10 april

teek 2017

Week van de Teek 3 t/m 10 april

5 april 2017
|

Week van de Teek van start

Op 3 april start De Week van de Teek. Tijdens deze week wordt er landelijk aandacht gevraagd voor teken en de gevolgen van tekenbeten. Aandacht die helaas hard nodig is: het aantal teken in Nederland blijft stijgen*!

Tekenseizoen weer begonnen
De lente is weer begonnen. De tijd waarin we weer volop zin krijgen in de zomer. Maar de start van de lente betekent ook de start van het tekenseizoen; een periode die vaak duurt tot oktober en waar we weer extra op moeten passen voor tekenbeten.

Veel hondenbezitters en hun huisdieren genieten deze tijd weer volop van wandelingen in de natuur en bossen. Maar dit is ook de tijd van het jaar -zeker bij warm weer- waarin teken weer actief beginnen te worden. De teken hechten zich aan de huid van honden en komen zo het huis binnen, waar zij gezondheidsrisico’s voor het hele gezin kunnen vormen.

Langdurige bescherming
Hondenbezitters worden uitgenodigd een afspraak te maken om hun huisdier persoonlijk te laten inspecteren en het juiste tekenbestrijdingsadvies te krijgen. Er is een hele reeks geweldige producten beschikbaar. Net als vaccinaties, mondverzorging en voeding, zou tekenbestrijding onderdeel moeten zijn van de dagelijkse gezondheid van elke hond.

Neem voor meer informatie contact op met een van onze vestigingen.
* Bron: RIVM en Tekenradar.nl