Mark Meijer spreker op AAEP-congres

DAPD DOETINCHEM_21

Mark Meijer spreker op AAEP-congres

25 december 2015
|

Dierenarts Mark Meijer is uitgenodigd een voordracht te geven op het AAEP-congres. Het AAEP-congres is het meest gerenomeerde congres voor paarden dierenartsen in de wereld en wordt dit jaar gehouden van 5 tot 9 december in Las Vegas. Paarden practici van over de hele wereld zijn hier aanwezig om op de hoogte te blijven van de nieuwste behandelingen, inzichten en medicijnen.

Mark Meijer ontwikkelde 10 jaar geleden een nieuwe methode om de nageboorte bij merries te behandelen. Door met water de bloedvaten van de placenta (nageboorte) te vullen, rekt het slijmvlies van de placenta op en laat deze geleidelijk en volledig los. Handmatig afpellen en langdurig naspoelen is hierdoor niet meer nodig. De baarmoeder herstelt snel, met minder kans op complicaties. DAP Doetinchem – Zeddam heeft de afgelopen 10 jaar veel ervaring opgedaan met deze methode die wereldwijd nog niet toegepast wordt.