30 maart fokkersavond bij De Radstake

merrie met veulen

30 maart fokkersavond bij De Radstake

10 december 2015
|
Graag willen we u uitnodigen voor onze fokkerijavond 2015.
Deze wordt gehouden op maandag 30 maart in Zalencentrum de Radstake te Heelweg (Varsseveld) in samenwerking met PAVO paardenvoeders.
Het programma begint om 19.45 uur en vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar.

Programma:

1. Fokkerij en voeding, door Rob Krabbenborg (PAVO) nieuwe inzichten in de voeding van de merrie in relatie tot de vruchtbaarheid, wat is goed ruwvoer en hoe kan dit optimaal ingezet worden op uw bedrijf.

2. De geboorte van het veulen, door Sjoerd Lautenschutz (DAPDZ) Hoe verloopt een normale geboorte, welke afwijkingen kunnen we tegenkomen en waar moet u als fokker op letten om het hele proces goed te laten verlopen.

3. Nieuwe ontwikkelingen in de vruchtbaarheid, door Mark Meijer (DAPDZ) Welke nieuwe technieken staan ons in de (nabije) toekomst ter beschikking, wat te doen met een merrie die voortdurend hengstig is en toelichting op een nieuwe dienst van de Gezondheidsdienst voor dieren om de resultaten van probleemmerries te verbeteren.

Om deze avond goed te laten verlopen, vragen wij u zich aan te melden via ons mailadres lezing@dapdz.nl of telefonisch 0314-663000. Aan deze avond zijn geen kosten verbonden.
Graag zien we u op maandagavond 30 maart!