Papegaai en kat komen om bij keukenbrand

Papegaai en kat komen om bij keukenbrand

29 december 2014
|
Reacties uitgeschakeld
|

AALST – Gisteren, iets voor 17 uur, is brand uitgebroken op de eerste verdieping van een appartementsblok langs de Sint Jobstraat in Aalst. Daarbij zijn een pagepaai en een kat omgekomen. Het appartement is onbewoonbaar verklaard.

Het vuur ontstond volgens de eerste vaststellingen door een kortsluiting achter het fornuis in de keuken. De bewoners van het appartement waren op dat moment niet thuis en raakten niet gewond. Hun twee huisdieren, een kat en een papegaai, bevonden zich wel in het huis en konden niet meer gered worden.

In de rest van de appartementsblok was niemand aanwezig. De vlammen bleven uiteindelijk beperkt tot de keuken, maar zorgden wel voor een dikke rookpluim, waardoor ook in de onder- en bovenliggende appartementen én in de traphal rook- en geurhinder was.

De brandweer van Aalst kon het vuur relatief snel blussen en verluchtte de flats. Het getroffen appartement is voor een korte periode onbewoonbaar.

Burgemeester Christoph D‘Haese informeerde meteen voor een noodwoning, maar het koppel liet al gauw weten een slaapplaats te hebben bij familie.

Bron: Nieuwsblad.be