Lintwormen

paarden-lintwormen

Lintwormen

16 december 2014
|

Heeft u uw paard of pony dit najaar al ontwormd tegen lintwormen? 
De herfst is de ideale periode om dit te doen, omdat paarden in de winter geen nieuwe besmetting meer op kunnen lopen en ze zo “schoon” de winter in gaan. U kunt uw paard het best behandelen met een product dat Prazyquantel bevat (o.a. “Equimax “of “Equest Pramox”). Er is geen mestonderzoek nodig voorafgaand aan deze ontworming, omdat een lintwormenbesmetting bijna nooit aan te tonen is in de mest. 
Het is echter wel verstandig om de mest straks, voor de paarden in de lente de wei weer opgaan, te laten onderzoeken. Mochten er dan wormeneieren gevonden worden, dan kunt u voorkomen dat de wei besmet raakt, door uw paard te behandelen met een product dat Ivermectine of Moxidectine bevat (o.a. “Equest” en “Eraquel”).

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.