Kwaliteitskeurmerk Sterkliniek Dierenartsen

Nieuws_sterkliniek

Kwaliteitskeurmerk Sterkliniek Dierenartsen

2 december 2014
|

“We willen ons constant blijven verbeteren”

Doetinchem 1 oktober 2014- Na een intensieve voorbereiding van twee jaar, heeft Dierenartsenpraktijk Doetinchem-Zeddam sinds 1 oktober het kwaliteitskeurmerk Sterkliniek Dierenartsen. Hiermee is de praktijk gezelschapsdieren uniek in de regio. Voordeel voor diereigenaren is dat de zorg voor hun dier altijd op een hoog niveau is.

Sterkliniek Dierenartsen is een samenwerkingsverband van 44 dierenartsenpraktijken met een landelijke dekking. Jaarlijks worden de praktijken door een onafhankelijke organisatie getoetst.  Dierenarts Margriet Haagsma: “Onze dierenartsen van de praktijk gezelschapsdieren, werken nu op deze manier. Sterkliniek word je niet zomaar. De zestien kwaliteitscriteria voor Sterkliniek zijn toegespitst op onze praktijken. Deze zijn in een handboek vastgelegd door onze praktijkmanager Leonie Oonk. We hebben in de praktijk een kwaliteitscoördinator aangesteld en is er een efficiënter apotheekbeheer,  waardoor er bijvoorbeeld minder medicijnen hoeven te worden weggegooid. Daarnaast hebben we vaker overleg, een betere controle op de apparatuur en volgen we verplichte bijscholing.”

Constante kwaliteit
Collega-dierenarts Mark Meijer vult aan: “Naast de jaarlijkse toetsing komen er ook collega’s van andere praktijken op bezoek en doen wij dat bij hen. We delen elkaars kennis en ervaring. Kwaliteit van de zorg die we leveren, is altijd belangrijk geweest. Maar door de extra eisen werken we bewuster. Als Sterkliniek onderscheiden we ons van de andere klinieken en blijven we ons constant verbeteren. Dat is een voordeel voor onze klanten.”

Kom naar de open dag op 4 oktober
Op zaterdag 4 oktober is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Dierenartsenpraktijk Doetinchem-Zeddam heeft die dag (van 11.00-15.00 uur) een gevarieerd programma op de vestigingen in Doetinchem en Zeddam. Bijvoorbeeld een doorlopende presentatie over de Sterkliniek, Jos Hillebrand van Prachtkat geeft een lezing over kattengedrag en gedragstherapeut Gerrie Habers vertelt over hondengedrag. Natuurlijk met een hapje en een drankje.